Više od 42.000 posetilaca proslavilo peti jubilarni Sea Star festival!

Fantastičnom proslavom uz više od 42.000 posetilaca proteklog vikenda je održano veliko jubilarno peto po redu izdanje Sea Star festivala. Umaška laguna Stella Maris četiri dana je bila mesto moćne simbioze fanova iz više od 40 zemalja sveta, s najvećim svetskim i regionalnim muzičkim imenima! Događaj kojim se lansira nova turistička i festivalska sezona nadmašio je prošlogodišnje brojke posete već prve večeri, uz nastupe Robina Schulza, Senide i Hiljsona Mandele, da bi u subotnjoj noći otišao nekoliko koraka dalje uz svetske velikane The Prodigy i techno superzvezdu Indiru Paganotto, čiji je nastup bio pravo muzičko-duhovno iskustvo i savršen uvod za njen predstojeći nastup u hramu elektronske muzike na Exitovoj Dance Areni. Čast da zatvori festival pripala je sedamnaestogodišnjoj elektronskoj senzaciji – Lanni iz Novog Sada! Najveći electro punkeri svih vremena „oteli“ su Tesla Main Stage i isporučili nastup koji će fanove držati još danima, a snažne utiske oduševljenja brzo su podelili i na svojim društvenim mrežama. Kao i svih prethodnih godina, osim zadatka pokretanja turističkog leta, Sea Star je u potpunosti izvršio i drugu misiju – širenja mira, ljubavi i jedinstva, pokazavši koliko se skladno mogu zabavljati mladi sa svih strana sveta.

Umaški događaj u organizaciji EXIT tima ponovo je oduševio publiku i još jednom ispisao nove stranice festivalske istorije ovih prostora. Prvo veče festivala bilo je nošeno furioznim nastupima svetskih i regionalnih superstarova, koji su svojim nastupima dočekali euforičnu publiku, a lagunu Stella Maris pretvorili u grandiozni plesni podijum. Glavna bina Tesla Main Stage prve večeri bila je u znaku svetskih hitova, koje su u maestralnim DJ setovima servirali hitmejker Robin Schulz i house velemajstor Mahmut Orhan, dok su na istom mestu, na oduševljenje publike, energične nastupe uživo priredili i trap kraljica Balkana Senidah i trap ikona Hiljson Mandela, kom je ovo ujedno bio i prvi solo nastup na Sea Staru. Sjajan mamac za publiku bili su i Nika Turković, u svom prvom velikom festivalskom nastupu, kao i slovenački miljenici Joker Out. Mnogima omiljena Nautilus Arena prve večeri bila je u znaku moćnih b2b techno setova, koje su priredili Daria Kolosova, Etapp Kyle, Marko Nastić, Dejan Miličević, DJ Jock i Shipe. Prvi dan festivala obeležio je i panel „Razvoj turističke ponude van sezone“, fokusiran na jednu od glavnih misija festivala.

Vodeća nova, kao i iskusna regionalna imena otvorila su drugo veče festivala, gde su se na glavnoj festivalskoj bini svojim prvim većim festivalskim nastupima predstavili Zembo Latifa, Dzipsii i Podočnjaci, da bi binu pred usijanje preuzeo hip-hop dvojac Krankšvester i sve brojniju publiku pripremio za glavnu euforiju večeri. Apsolutno se s nestrpljenjem iščekivao trenutak kada će na binu sa svojom nezaustavljivom energijom stupiti jedna od najtraženijih svetskih turneja današnjice, electro punk velikani The Prodigy! Već prvim taktovima svoje furiozne setliste, ovi svetski muzički velikani moćno su lansirali plejadu svojih bezvremenskih klasika, popraćenih spektakularnim audio-vizuelnim showom koji je iznela jedna od najboljih produkcija festivala viđenih na Jadranu. „Croatia Sea Star festival, u were massive“ – utisci su koje su The Prodigy podelili na svom Instagramu odmah nakon nastupa, ne prikrivajući oduševljenje ponovnog dolaska na festival, koji su jednako snažno lansirali pre šest godina! U moćnom tonu nastavila je Indira Paganotto, trenutna techno superzvezda, koja je svojim eklektičnim DJ setom održavala snažnu energiju brojne publike do 5 ujutro, da bi zatvarajući set pripao velikoj elektronskoj senzaciji – sedamnaestogodišnjoj DJ-ici Lanni iz Novog Sada!

Susedna Nautilus Arena druge večeri festivala bila je domaćin vodećim regionalnim trap imenima, a publika je u gotovo deset sati programa dočekala svoje trap heroje i heroine, kao što su Grše, Fox & Surreal, 30Zona, Ružno pače, Buntai, Miach, Micka Lifa, Masayah i TTM. Do posebnog izražaja ove godine je došla i redizajnirana Electric Waves bina, smeštena na raskrsnici glavnih festivalskih puteva, koja je svojim šarmom svake večeri oduševljavala publiku, a vrhunske DJ setove priredili su regionalni house DJ-evi, među kojima su bili Bronski, Ilija Rudman, Marcel, Kali, Ian F i drugi.

Ovogodišnje izdanje festivala oduševilo je i svojom impresivnom i, do sad, najmoćnijom produkcijom, koja je desetine hiljada posetilaca doslovno ostavila bez reči. Duh najvećih Exitovih bina osetio se na svakom koraku Sea Star festivala i postavio neke potpuno nove standarde za buduća izdanja. Kroz festivalska vrata ove godine, tokom četiri večeri, ušlo je više od 42.000 posetilaca iz više od 40 zemalja sa 4 kontinenta, a osim domaće publike prevladavali su fanovi iz Slovenije, Italije, Austrije, Švajcarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a bilo je i onih koji su do Umaga stigli čak iz SAD-a, Australije, Izraela i Kuvajta.

Ovogodišnji Sea Star festival realizovan je uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave Lagune.

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram