Vikend u Barutani uz veterana elektroske scene Nicka Warrena i techno predstavnicu iz Berlina SPFDJ

07.06.2023.

Predstojeći vikend u Barutani obeležiće legenda elektronske muzike Nick Warren i jedna od najtraženijih andergraund techno DJ-ica SPFDJ.

Trenutno najmoćnija predstavnica berlinskog techno zvuka, ekstravagantna SPFDJ vraća se u Barutanu ovog petka, 9. juna. Svoju reputaciju izgradila je svirajući u različitim andergraund klubovima širom sveta. Počevši sa nastupima na Herrensauna žurkama u podrumu kultnog kluba Tresor, njeni setovi su se izdvojili kao dinamični i beskompromisno karakteristični, što je zabeleženo i u njenom legendarnom Boiler Room performansu.

SPFDJ se redovno pojavljuje kao ključna dama Berghainovog programa na Säule flooru, kao i u međunarodno popularnim klubovima kao što su Bassiani u Tbilisiju, Concrete u Parizu i amsterdamski De School. Uobičajeno puštajući intenzivno visokim tempom, SPFDJ istražuje techno, acid, EBM, hardcore i trance. Njen stil je Ben UFO nazvao „potpuno nemilosrdnim“, a njemu se sve više klabera pokorava.

Autentičnost, strast i energija koju donosi na svoje nastupe čine je jednom od najintrigantnijih i najtraženijih DJ-ica u savremenoj elektronskoj muzici. SPFDJ je takođe suosnivačica kolektiva i etikete “Herrensauna” u Berlinu, koja promoviše alternativnu elektronsku muziku i podržava marginalizovane umetnike. Ovo techno veče upotpuniće lokalna podrška u sastavu Mita Concrete i Muhi

The Soundgarden showcase zakazan je za subotu, 10. jun, u okviru kojeg će nastupiti jedan od veterana elektronske scene Nick Warren kao domaćin večeri, a njegovi gosti biće producent i DJ Fur Coat, Gustin i lokalni sastav IDQ koji će izvesti live nastup. Nick Warren je ambasador elektronske muzike, jedan od superstar DJ-eva iz sredine 90-ih, zajedno sa Paulom Oakenfoldom, Sashom i Tall Paulom. Bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima. Takođe, poznat je i kao jedan od ključnih članova projekta Way Out West, kroz koji je stvorio neke od najpoznatijih hitova elektronske muzike.

Tokom decenija karijere, Nick Warren je osvojio brojne nagrade i priznanja za svoj rad, uključujući titulu “Najboljeg progressive DJ-a” u izboru časopisa DJ Mag. Kao producent, Warren je izdao nekoliko uspešnih albuma i remiksa, uključujući popularne kompilacije kao što su “Global Underground” i “The Soundgarden”, a remiksovanjem pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rey, učvrstio je svoju poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dance muzike.

U kasnim 2000-tim okrenuo se poslovnoj strani muzičke industrije. Sada, kao posrednik za nove talente, bristolske izdavačke kuće Hope Recordings, Nick Warren provodi vreme tragajući za novim zvezdama, koje će razvijati i promovisati. Kroz ekspanziju sopstvenog lejbla The Soundgarden, u globalno popularan brend, poznat po svojim internacionalnim događajima, učvrstio je svoju, već jaku reputaciju giganta elektronske, techno i house muzike.

I dan danas Nick Warren je na samom vrhu klupske scene, puneći klubove i arene širom sveta, od Londona preko Buenos Ajresa, do Burning Man festivala, implementirajući na plesne podijume svoj jedinstven muzički stil koji je mešavina progresivnih zvukova, dubokih melodija i groova.

Do kraja juna na programu Barutane je prikazivanje dokumentarnog filma o razvoju elektronske muzičke scene u Srbiji “Bajka bespovratnog vremena”, nastup izraelskog elektronskog indie dvojca Red Axes, povratak španske techno DJ-ice afričkog porekla Fatime Hajji, gostovanje techno zvezde i internet senzacije Stelle Bossi, zajednički nastup legendi elektronske muzike Sashe i Johna Digweeda, dok poslednjeg dana juna stiže Jeff Mills, jedan od najvećih, najpoznatijih i najuticajnijih producenata i DJ-eva svih vremena.

Jul je rezervisan za nastup legende britanskog klabinga Gilesa Petersona, kao i gostovanje Dubfire-a, nekadašnjeg člana sastava Deep Dish, dok u avgustu stiže Juliet Fox i italijanski duo Fideles, jedno od omiljenih imena sa Afterlife etikete.

Ulaznice za sve događaje u Barutani su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na Gigs Tix i Ticket Vision prodajnim mrežama.

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram