Spektakl u beogradskoj Areni: Paul Kalkbrenner oduševio publiku i lansirao energiju za istorijsko izdanje Exitove Dance Arene

14.05.2023.

Sinoć je u Štark Areni održan događaj kakav dugo nije viđen u Beogradu kada je u pitanju elektronska muzika. Nastup koji je pred gotovo 10.000 ljudi izveo Paul Kalkbrenner podigao je muzičke i produkcijske standarde u regionalnom klabingu i na najbolji način nas lansirao pred jedno od najmoćnijih izdanja Exitove mts Dance Arene ove godine.

Dok je Paul Kalkbrenner beogradsku Arenu pretvorio u techno dvoranu svojim vanvremenskim hitovima, izvođači kao što su Eric Prydz, Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Keinemusik, Hot Since 82, Michael Bibi i CamelPhat učvrstiće status Dance Arene kao hrama najraznovrsnijih žanrova elektronske muzike.

Ovo je bilo drugo izdanje EXIT Dance Arena Belgrade Takeover događaja, organizovano u saradnji sa TMRW konferencijom, a prethodno zagrevanje za novo izdanje mts Dance Arene predvodio je Hot Since 82 u Glavnom hangaru Luke Beograd. Obe žurke su sjajno ispunile svoju svrhu – prenele su posetiocima moćnu energiju Dance Arene, Exitovog hrama elektronske muzike, i najavile da stiže jedno od najjačih izdanja do sada, od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Fanovi su napravili red ispred beogradske Arene već pre ponoći, a velikoj žurci su prisustvovale i brojne poznate ličnosti, među kojima su košarkaši Miroslav Raduljica, Nemanja Nedović, Marko Jarić i  Nino Čelebić, glumica Milena Radulović, glumac Viktor Savić,  muzičar Marko Đurovski i mnogi drugi.

Maestro Paul Kalkbrenner je ređao svoje autorske numere, koje su ga tokom dvedecenijske karijere uzdigle do svetskog techno trona. U dvočasovnom live nastupu nizale su se „Feed Your Head“, „Sky and Sand“, „Cloud Rider“, „Te Quero“, „No Goodbye“, „Si Soy Fuego“, a publika ga je ispratila uz ovacije kada je za kraj pustio „Aaron“.

Spektakl u beogradskoj Areni je otvorila Lanna, jedna od najperspektivnijih mladih nada domaće scene, zvukom u kojem kombinuje melodic techno, progressive i indie dance. Usledio je Hybrid DJ set kolektiva IDQ, koji su premijerno izveli pesme sa tek objavljenog albuma „Borderline“. Ceo ovaj spektakl majstorski je zatvorio Ilija Djokovic, što ima i simbolično značenje jer je njegovu karijeru i rad podržao upravo Kalkbrenner, između ostalih. To nije ni čudo jer govorimo o izvođaču sa naših prostora koji iza sebe ima izdanja na lejblovima Drumcode, Filth on Acid, Terminal M, Second State i Armada Records, a nedavno je pokrenuo i sopstvenu izdavačku kuću Point Beyond.

Beograd je tako sinoć osetio nezaustavljivu energiju koja će se u punoj snazi iz beogradske Arene preseliti na Dance Arenu od 6. do 9. jula, u EXIT Univerzumu! Prvo veče donosi jedinstveni all-female koncept, koji predvode najmoćnije žene svetske elektronske muzičke scene – Nina Kraviz, Amelie Lens i Indira Paganotto, sa regionalnim zvezdama Tijanom T MIJU.  Druge večeri, 7. jula, nastupiće neprikosnoveni broj #1 producent i DJ, dugoočekivani Eric Prydz, kao i CamelPhat, Human Rias, Space Motion, Coeus, Cosmic G Kristijan Molnar

Treće i najvrelije veče predvodi Hot Since 82, zatim Michael Bibi, Vintage Culture, Layla Benitez, Gioli & Assie live Mene. Poslednjeg dana festivala, 9. jula, stižu Agents of Time live, Ben Bohmer live, Mind Against, Marko Nastić Goran Starčević, dok će za epsku završnicu biti zadužen najtraženiji producentski i DJ kolektiv Keinemusik.

Festivalske ulaznice, za sva četiri dana EXIT festivala, dostupne su po promotivnoj ceni od 7.490 dinara, uz uštedu od 50 odsto, dok promotivna cena jednodnevnih ulaznica iznosi 2.990 dinara, uz popust od 50 odsto. Ulaznice su dostupne na Gigs Tix prodajnim mestima širom Srbije i online, kao i na festivalskom sajtu.

Paul Kalkbrennerov sinoćni nastup održan je u okviru TMRW konferencije, koja će biti zatvorena Exitovim sutrašnjim panelom „Life is Live“, u čijem će fokusu biti zavisnost od digitalnih tehnologija, mentalno zdravlje mladih, dalji napredak tehnologije, kao i načini za umanjenje njenog štetnog efekta na društvo.

Na panelu će govoriti muzičar i digitalni ekspert, poznat i kao jedan od članova legendarne rock grupe Pink Floyd Scott Page, savetnica ministra turizma i omladine za omladinsku politiku Snežana Klašnja, savetnica programa za razvoj adolescenata i mladih ispred UNICEF-a Bojana Jevtović, kao i osnivač i direktor EXIT festivalske grupacije Dušan Kovačević. Panel je zakazan za nedelju, 14. maj u 17:55h, u Štark Areni. Sve informacije o TMRW konferenciji, kao i propusnice dostupne su na tmrw.net.

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram