Sev Dah novi gost Kolektiv Base ekipe ove subote u klubu DOT

29.03.2022.

Nakon prošle žurke, gde se Kolektivu za pultom pridružila talentovana Ana RS , ove subote, 2. aprila u goste im stiže Sev Dah, vlasnik cenjene izdavačke kuće PROLETARIJAT, DJ i producent čiji smo zvuk mogli da čujemo u prestižnim klubovima poput Berghaina, Trezora, Griessmuehle, kao i na velikim eventovima Vault Sessions, Level Delta i drugih.

Kolektiv Base je skup muzičkih entuzijasta koji se razvija na našoj elektronskoj sceni već više od 3 godine.

Nakon skorašnje reorganizacije, Kolektiv rezident DJ-evi su Dino R., Fluid Zbodi, Paragon, X-am, a pored njih tu su mnogi saradnici i prijatelji sa kojima zajedničkim snagama oplemenjuju scenu inovativnim idejama i kvalitetnim underground zvukom.

Već dve sezone su rezidenti beogradskog kluba DOT, u kojem su od nedavno pokrenuli projekat u kojem su se ili će se naći rame uz rame u DJ pultu sa regionalnim aristima koji su na svojim scenama zavredneli posebno mesto i veoma su cenjeni u svetskim krugovima iskrenih ljubitelja čistog techno zvuka.

Berlin, Detroit, Birmingem i naravno, Sarajevo. Sev Dah je rođen i odrastao u Bosni, kasnije emigrirao u Švedsku, ali balkansko sivilo nikada nije napustilo njegov umetnički izraz. Mračne perkusije i tvrdi sintevi su silovito ukombinovani u njegov izrazito autentičan pristup techno muzici. Na jedinstven način, Sev Dah prenosi pulsiranje ogoljenog i tmurnog sveta, daleko od Starbaksa i H&M-a.

Izdanjima na poznatim lejblovima poput Komisch-a, Random Island-a i Frozen Border-a (Naked Index), ali i zahvaljujući sopstvenoj izdavačkoj kući Proletarijat, ubrzo se našao u jezgru scene DJ-eva i producenata. Od 1998. poput mesoždera žvaće i bljuje nove bitove, željne gromoglasnog krika. Neprekidno punom parom izdaje vinil za vinilom.

Pod muzičkim uticajem koji se proteže od Stigmate i Millsa pa sve do MasterReesa i Petra Dundova, svestran, ali ujedno I tvrdoglav, Sev Dah je DJ koji može na početku lagano zavesti publiku ili je punim gasom zapaliti na vrhuncu.

Očekujte mračni, energični i znojav densflor inspunjen tvrdim ritmovima u klubu DOT.

Cena ulaznice na vratima kluba iznosi 600 rsd do ponoći a 800 rsd posle.

Linkovi:

https://www.discogs.com/artist/2585079-Sev-Dah

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram