Reinier Zonneveld – techno sa master diplomom

22.06.2022.

Bitovi iz dubina kluba koji teraju noge da se pomeraju i glavu da se klati u ritmu metronoma ne mora nužno da se razlikuje od klasične muzike. Reinier Zonneveld to zna najbolje. Sam je spoznao ove dve discipline i od dečaka za klavirom postao techno šampion. 

Na studijama muzike ipak se opredilo za ovu drugu ljubav. Elektronska muzika mu je postala strast. Sav džeparac je trošio na kupovinu raspalih i polovnih sintisajzera na kojima je provaljivao nove zvuke i efekte. Produkciju je imao u malom prstu. Dve master diplome valjda to najbolje govore. Tako školovan, krenuo je sa svojim trakama, a upravo taj “pedigre” koji je imao, doveo ga je do toga da već prve njegove trake su obradovale velike svetske zverke iz ovog muzičkog žanra. 

Oliver Koletzki, Carl Cox, Richie Hawtin i njihovi lejblovi su objavili njegove prve trake, a najveća slava ipak stiže kad je remiksovao velikog Mobija i njegovu prelepu stvar, “Natural Blues”. 

Sa njegovim trakama i live setovima pod uticajem klasične muzike, kao i spoja sa rejv iskustvom, Reinierov zvuk je dobio neverovatnu širinu, od melodičnosti za široku masu pa do acid techna za mračne underground klubove. 

Poznato je da svira cele noći live setove, spontano konstruisane, napajajući se energijom plesnog podijuma u apsolutnoj sinergiji. Za samo nekoliko godina od početka karijere, već je nastupao na svim kontinentima, od velikih bina do andergraund klubova, ostavljajući oduševljenu publiku na svakom plesnom podijumu. 

Od 2017. godine vodi i svoju etiketu Filth on Acid. Rešio je da vrati ono što je on dobio na početku svoje karijere, tako da pronalazi mlade talente koji će napraviti razliku u kvalitetu, kao što je to jednom i on uradio. 

Od velikih dostignuća sa kojima je došao na svojoj etiketi izdvajamo i prvo mesto na Beatport listi sa velikim klupskim i radijskim hitom “Things We Might Have Said”. Naravno, nisu samo mlade nade rezervisane za Filth on Acid, tu je bilo mesta i za par legendi. Izdvaja se saradnja sa Carl Coxom kao i novi remiksi za Mobija. 

Iako trese plesne podijume već nekoliko sezona unazad, jasno je da je Reinier još na početku i da će za nekoliko godina biti jedan od najvećih techno giganta na planeti, a mi smo u prilici da iz najveće blizini posmatramo rast ovog mega talenta, dok nas bude vozio kroz noć pa sve do jutra u još jednoj live avanturi na mts Dance Areni, u četvrtak, 7. jula, na Exitu.  

Tekst: Miloš Dašić

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram