Pred premijerni nastup u Barutani, otkrivamo pet činjenica koje možda niste znali o Bartu Skilsu

18.08.2022.

Techno legenda Bart Skils je u svetu muzike više od dve decenije. Ove subote nastupiće u Barutani sa svojom Drumcode familijom – Raxonom i Ilijom Djokovicem. Bart Skilsov zvuk definiše konstantna evolucija, ali istovremeno i elementi od kojih je počinjao. Njegov masovni hit „Your Mind“ sa Adamom Beyerom jedno je od najvećih techno izdanja prošle decenije, a remiksi velikih klasika poput „Push – Universal Nation“ i „Moby – Go“ doveli su ove numere u punu pažnju savremene techno scene.

Pred premijerni nastup u Barutani otkrivamo pet činjenica koje možda niste znali o Bartu Skilsu:

  1. Probio se kroz nastupe na Awakenings festivalu 90-ih, i to na zanimljiv način. Radio je u prodavnici ploča u Amsterdamu, gde su se prodavale karte za Awakenings. Roko, vlasnik festivala, dolazio je par puta mesečno da uzme pazar i da donese nove karte. Skils bi mu svakog meseca davao novi miks i pitao za priliku uz reči: „Spreman sam da ti razvalim densflor“. Posle nebrojeno poseta, Roko je popustio, a Skils odradio sjajan posao. Od tada je regularan na Awakeningsu, a njih dvojica su postali bliski prijatelji.
  2. Njegovi omiljeni izvođači su Sven Vath zbog harizme, Jeff Mills zbog svoje vizije, Ricardo Villalobos zbog groove minimal zvuka i Adam Beyer zbog beskrajne strasti ka modernom techno zvuku.
  3. Adam Beyer i on su objavili jednu od najprodavanijih i najslušanijih traka prethodnih godina „Your Mind“.
  4. „Noviji“ izvođači kojima se divi jer smatra da pomeraju granice zvuka su Four Tet, Floating Points, Jon Hopkins i Bicep, između ostalih.
  5. Svoju muziku pravi sa već zamišljenim setom u glavi. Zapravo, on često gleda šta mu nedostaje u setu dok pušta, i onda pravi muziku na konto toga.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision- i Gigs Tixa, po ceni od 1190 za regularne i 1690 za VIP terasu.

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram