Ofenbach – Francuski deep house duo koji jednostavno morate čuti

04.07.2022.

Ovaj pariski duo čine Dorian Lauduique i César de Rummel, obojica rođeni 1994. godine. Za manje od decenije postojanja napravili su pravi bum na sceni, brojeći skoro tri milijarde pregleda na streaming platformama. Ova impresivne brojke nisu samo ogledalo kvaniteta, već i njihovog kvaliteta.

Prijatelji od detinjstva, Dorian i César nisu odmah počeli da vrte muziku. U srednjoj školi su oformili bend, pod snažnim uticajem Supertrampa, The Rolling Stonesa i Led Zeppelina, što je primetno i u njihovoj muzici. Ime su formirali u slavu čuvenog nemačko-francuskog kompozitora Offenbacha.

Di-džejingom i produkcijom se bave od 2014, a već sledeće godine su objavili numere Around the Fire i „You Don’t Know Me, koje su postale instant hitovi. Pomenute dve trake podržali su Robin Schulz i Tiësto, što je dodatno pomoglo lansiranju njihove svetske karijere. 

Njihov ultimativni hit je „Be Mine, singl iz 2016. godine koji je dosegao zlatno izdanje i zauzeo svoje mesto na Billboard Dance/Mix Show Airplay listi. Ovakav sky rocket uspeh ni ne čudi, s obzirom na to da je numera istovremeno i uplifting i senzualna – pravi letnji hit. Bas linija podiže tenziju, da bi se došlo do katarze i đuskanja na podijumu ili gde god da se nađete.

Planetarni hit ovog dvojca koje obavezno morate čuti je i „Katchi na kojem gostuje američki soul i r’n’b pevač Nick Waterhouse. Idealan spoj dance muzike i rocka.

Ukoliko počinjete sa studijskim preslušavanjem opusa Ofenbacha koji broji više od 13 singlova i EP-jeva, morate čuti i „Wasted Love od prošle godine. Elektronska muzika s vremena na vreme iznedri i nešto što se može nazvati baladom, a to je upravo ta pesma, ne samo po tematici i lirici, već i melodiji. Nije preterano spora, ali ima tugaljiv sentiment u sebi. Predivan melanholičan vokal talentovanog muzičara Lagique.

Još jedna potvrda njihovog svetskog uspeha i veličine su i događaji na kojima su nastupali: od Exita, preko Amsterdam Dance Eventa, do Coachelle, pored brojnih evropskih, američkih i azijskih turneja.

Ofenbach nikad nisu ostajali u mestu, evoluirali su u svom muzičkom i vizualnom stilu. Te promene najviše se ogledaju u eksperimentisanju sa elementima popa i rocka, a stalno nastoje da ubacuju i instrumente u svoje trake, poput bubnjeva i gitare. 

Zavodljiva, energična, hipnotišuća i blago mistična muzika pariskog dvojca priziva na dancefloor i prepuštanje čulima. Spremite svoje cipelice za ples jer ćemo ovaj planetarno popularan dvojac slušati 10. jula na Glavnoj bini EXIT festivala.

AKTUELNE CENE FESTIVALSKIH ULAZNICA

Festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 7.990 dinara samo do ponedeljka, 4. jula, do kraja dana, a nakon toga sledi finalno poskupljenje. Trenutne cene regularnih jednodnevnih ulaznica za četvrtak, 7. jul, iznose 2.590 dinara, za petak, 8. jul, 3.390 dinara, za subotu, 9. jul, 3.990 dinara, a za nedelju, 10. jul, koštaju 2.990 dinara. Fan pit ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds, dostupne su po ceni od 3.990 dinara. VIP GOLD festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 41.000 dinara, jednodnevne VIP GOLD za četvrtak i nedelju koštaju 12.000 dinara, a za petak i subotu 18.000 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Vanja Ratković

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram