Novosadski tehno virtuoz Lag pokrenuo izdavačku kuću „Projekti Sa Specijalnim Potrebama“ i predstavio prvo izdanje „Metabolidizam“

25.09.2023.

Istaknuti novosadski techno producent i DJ Miloš Martinov Lag pokrenuo je svoju izdavačku kuću pod nazivom „Projekti Sa Specijalnim Potrebama“ i objavio prvo izdanje „Metabolidizam“, u saradnji sa reperom, bitmejkerom i producentom Đomlom iz popularnog sastava Bekfleš.

Lag je poznat po svojoj muzičkoj raznovrsnosti koja obuhvata širok spektar žanrova – od disco edita, preko bass muzike i house zvuka, do dubokog, mračnog industrijskog techna. Lejbl „Projekti Sa Specijalnim Potrebama“ osnovan je s ciljem da pruži platformu za objavljivanje raznovsnih Lagovih projekata koji su godinama čekali da ugledaju svetlost dana. Ideja je bila stvoriti platformu koja će promovisati projekte namenjene pre svega domaćoj publici. Ove numere odišu Lagovim prepoznatljivim, pomalo šaljivim tonom, ali i dalje donose ozbiljnu muzičku dubinu koja već godinama vlada plesnim podijima kako u regionu, tako i šire.

 „Lejbl sam otvorio sa željom da ne razmišljam previše o granicama onoga što ću objavljivati. Ovo je posebno važno kada je reč o muzici koja možda nije u skladu sa trenutnim trendovima, ili koja sadrži reči koje nisu na engleskom jeziku. ‘Projekti Sa Specijalnim Potrebama’ predstavljaju potpunu slobodu“, izjavio je Lag povodom pokretanja svoje izdavačke kuće.

Novo izdanje „Metabolidizam“ našeg techno ambasadora predstavlja svežu kolaboraciju sa sugrađaninom Đomlom iz Bekfleša. Numere „Lagana“ i „Novosađanka“ sa već su osvojile plesne podijume bivših jugoslovenskih zemalja, ali i klubove širom sveta. U pitanju je ghetto-tech stil, energičan oblik techna sa hip-hop liricima i zaraznim, a jednostavnim melodijama koje se približavaju house zvuku.

Lag & Đomla – Lagana

Lag & Đomla – Novosađanka

Spotovi snimljeni za obe numere sa novog izdanja rezultat su saradnje sa kolumbijskom ekipom Activity Vision, koja je poznata po video produkciji za velike izdavače i producente kao što su Rekids, Truncate i mnogi drugi.

Prvi deo ove godine obeležile su Lagove turneje po Severnoj Americi i Aziji, kao i nastupi u Kolumbiji i čuvenom berlinskom Bergainu. Prethodnu godinu je zaključio sa pet vinil izdanja, prvom snimljenom muzičkom spotom i osvojenom Ambasador nagradom elektronske muzike za regionalno izdanje godine.

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram