Najvažnije informacije na jednom mestu: 
Sve je spremno za EXIT!

06.07.2022.

Kapije EXIT festivala otvaraju se sutra u 19:00, a očekuje se da kroz njih u četiri dana prođe više od 200.000 ljudi! U ovom tekstu se nalaze najvažnije informacije o ovogodišnjem izdanju.

Na Petrovaradinsku tvrđavu od 7. do 10. jula stižu svetske, regionalne i domaće muzičke zvezde, među kojima su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Masked Wolf, ZHU, Sepultura, Maceo Plex, Honey Dijon, Boris Brejcha, Stephan Bodzin live, ARTBAT, Denis Sulta, DJ Tennis, Anfisa Letyago, Marky Ramone, Napalm Death, The Exploited, Blind Channel, Adam Beyer B2B Enrico Sangiuliano, Dax J, Sama’ Abdulhadi, kao i jaka regionalna postava koju predvode Konstrakta, Senidah, Prti Bee Gee, Marčelo, Brkovi, Artan Lili, Paraf, Killo Killo, Mimi Mercedez, Kiril Djaikovski, Bojana Vunturišević, Deca loših muzičara, a priključuju im se na stotine drugih.

ULAZNICE

Četvorodnevne ulaznice su rasprodate. U prodaji su i dalje jednodnevne ulaznice, a za sve goste van Novog Sada ostavljen je odgovarajući kontingent na festivalskim kapijama. Informacije o cenama ulaznica se nalaze na festivalskom sajtu, kao i na na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Četvorodnevne ulaznice potrebno je zameniti za festivalske narukvice.

Radna vremena i lokacije zamenskih mesta:

U centru Novog Sada (Pozorišni trg): utorak 12-22h, sreda 12-22h, četvrtak 12-00h

U EXIT kampu na Štrandu: utorak 12-22h, sreda 12-22h, četvrtak 12-00h

Na Petrovaradinskoj tvrđavi: utorak 10-20h, sreda 10-20h, četvrtak 10-03h, petak 10-03h, subota 10-03h i nedelja 10-03h.

Festivalska narukvica se stavlja na levu ruku, važi za jednog posetioca i omogućava jedan ulazak svakog festivalskog dana u periodu od 19:00 do 03:00 posle ponoći. Festivalsku narukvicu nije dozvoljeno skidati za vreme festivala.

ULAZI

Kapije Exita otvaraju se svakog dana u 19:00, a zatvaraju se u 03:00, nakog čega nije moguće ući na Tvrđavu. Zbog očekivanih ogromnih gužvi na festivalu, EXIT apeluje na posetioce da na festival dođu ranije, kako bi izbegli gužve na kapijama. U toku jedne večeri posetioci mogu na festival ući samo jednom.

Posetioci su dužni sa sobom uvek imaju neki od ličnih dokumenata. Pored festivalskog obezbeđenja, ulaze kontroliše i policija, kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

PROGRAM, SATNICA I MAPA

Program ovogodišnjeg EXIT festivala, satnica i mapa se mogu pronaći na festivalskom sajtu. Na Petrovaradinskoj tvrđavi će tokom festivala biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom festivala i svih bina, info pultova, hitne pomoći, i slično. Flajere sa mapom festivala i satnicama posetioci mogu pronaći i na info pultovima, kao i kod promotera.

FESTIVALSKI KAMP

Exitov kamp, najpopularniji festivalski smeštaj u Novom Sadu, i ove godine će od 5. do 12. jula biti smešten na Štrandu, najlepšoj peščanoj plaži na Dunavu.

Pored standardne ponude koju čine zatvoreni tuševi sa toplom vodom, toaleti, raznovrsna ponuda hrane i pića, prodavnica sa kamperskom opremom, stanica za punjenje elektronskih uređaja i lokeri za lične stvari, posetiocima EXIT kampa ove godine su dostupne četiri bine i zone unutar kampa, jedinstvena EXIT suvenirnica, prostor za sport i rekreaciju i još mnogo toga!

Kamp je otvorio svoja vrata, check in i check out biće mogući 24 sata, a recepcija će raditi tokom celog dana i noći sve do 12. jula.

VOZOM NA EXIT!

Srbija Voz i EXIT za posetioce festivala imaju divnu vest – uvedene su posebne linije na relaciji Beograd-Novi Sad tokom festivala! Pored više od 30 redovnih dnevnih polazaka na relaciji Novi Sad – Beograd, koji su putnicima dostupni od 5:30 do 23:00 sata, od 7. do 11. jula festivalskoj publici će biti na raspolaganju i specijalni polasci.

Iz pravca Beograda prema Novom Sadu dodatni vozovi će kretati u 23:00, 00:00 i 01:00 čas sa stanice Beograd Centar, a iz pravca Novog Sada prema Beogradu u 01:30, 02:30, 03:30 i 04:30 časova.

Svi vozovi stajaće na železničkoj stanici Petrovaradin, u neposrednoj blizini Tvrđave, kao i na stanicama Novi Beograd, Zemun, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci i Novi Sad, čime će dolazak i odlazak na festival vozom biti omogućen i za sve posetioce sa ovih lokacija.

Specijalni vozovi će navedenu relaciju prelaziti za manje od sat vremena.

Karte za dodatne linije dostupne su za kupovinu putem mobilne aplikacije ili veb sajta Srbija Voza uz popust od pet odsto, kao i na blagajnama i kartomatima.

EXIT MOBILNA APLIKACIJA

EXIT predstavlja potpuno novu aplikaciju, koja će dati pristup svim važnim informacijama o izvođačima i njihovim nastupima. Može se preuzeti putem ovog linka: woov.to/EXIT2k22.

EXIT KARTICA ZA PLAĆANJE

Kartica za plaćanje je zvanično i jedino sredstvo plaćanja za plaćanje pića, hrane i ostalih proizvoda na EXIT festivalu. Biće dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu (samo za posetioce koji borave u kampu). Novac je moguće uplaćivati gotovinski ili platnom karticom. Korisnici Visa platne kartice automatski stiču pravo na 7,5 odsto popusta na plaćanje pića.

Moguće je povratiti nepotrošena sredstva u svakom trenutku na blagajnama koje su zadužene za to (označene sa „refundacija/refund“). Neophodno je da se refundacija izvrši na festivalu, pošto naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć. Detaljne infomacije o EXIT karticama za plaćanje nalaze se na sajtu festivala.

FOODLAND

EXIT će i ove godine posetiocima obezbediti izuzetno široku ponudu hrane, na čak četiri lokacije na kojima će se nalaziti objekti festivalskog Foodlanda.

Na centralnom Foodlandu, smeštenom nasuprot glavnog ulaza na festival, posetioci će moći da kupe peciva, kobasice, viršle, pomfrit, sendviče, palačinke, pice, paste, roštilj, kinesku hranu, kafu, „corn dog“, girice, pomfrit,  tornado krompir, kafa i čaj.

Na Foodlandu kod Akademije umetnosti biće dostupni roštilj, pice, sendviči, palačinke, hot-dog, burgeri, kobasice, krilca, karagrujina, indeks sendvič, sladoled, giros, salate, kafa, pomfrit, ali i specijalna ponuda veganske hrane, sveže ceđeni sokovi, kafa i čaj.

Na Foodlandu u Gornjem gradu, kod muzeja, moći će da se kupe kobasice, piletina, lignje, girice, pomfrit, tornado krompir, sendviči, pice, palačinke, vege burgeri, kokice, kirteš kolač, indeks sendviče, hrana sa plodovima mora, girice, lignje, tuna i losos sendviči, tuna burgeri, kafa i čaj, a lokacija kod Explosive bine imaće u ponudi roštilj i kuvana jela.

Za sve kampere festivala obezbeđen je i festivalski Foodland na Štrandu sa širokom ponudom hrane, od roštilja, pice i palačinki, preko ceđenih sokova, do kafe.

Takođe, festivalski posetioci mogu se odmoriti i osvežiti uz sendviče, palačinke, ceđeno voće i organski sladoled na potpuno novoj Coca-Cola Chill Zoni, koja se nalazi između mts Dance Arene i No Sleep Novi Sad bine.

EXIT MERCH

Zvanični EXIT merch prodaje se u EXIT shopu u blizini glavnog festivalskog ulaza, nastuprot centralnom Foodlandu. Tu posetioci mogu kupiti dizajnirane EXIT majice, dukseve, cegere i druge aksesoare koristeći svoju EXIT karticu za plaćanje.

PRAVILA EXIT FESTIVALA

DA – rančevi (školski ranac je maksimalna veličina)

DA – šeširi/kape

DA – upaljači

DA – mobilni telefoni i tablet uređaji

DA – naočare za sunce

DA – cigarete i elektronske cigarete

DA – mali kišobrani

DA – kabanice

DA – kapi za čišćenje kontaktnih sočiva

DA – fotoaparati i kamere (uz zvaničnu press akreditaciju)

DA – insulin (sa dijabetičarskim bukletom i ličnim dokumentima)

DA – lekovi (uz originalni izveštaj doktora i originalno pakovanje)

NE – droga i opijati

NE – noževi i ostalo oružje

NE – flaše i konzerve

NE – instrumenti

NE – hrana i piće kupljeni izvan granica festivala

NE – šatori

NE – kućni ljubimci

NE – veliki kišobrani

NE – pokrivači

NE – štapovi za „selfie“

NE – štapovi za GoPro kamere

NE – GoPro kamere

NE – eksterne baterije

NE – dronovi

NE – transparenti sa govorom mržnje uperenim ka verskoj i rasnoj pripadnosti, seksualnoj orijentaciji i sl.

NE – dezodoransi i parfemi

LOST AND FOUND

Lost & Found šator se nalazi na centralnom Foodlandu (nasuprot glavnom ulazu na festival) i na njemu posetiocu mogu ostaviti bilo šta što pronađu na festivalu (lični dokument, mobilni telefon, novčanik i sl.). Takođe, na pultu se mogu raspitati o predmetima koje su izgubili. Mogu pisati i na mejl lostandfound@exitfest.org.

PARKING

Ne postoji festivalski parking za posetioce. Najbliži parking je na gradskoj strani, pre mosta Duga ili u Petrovaradinu. Saobraćaj u ulicama u okolini festivala za vreme trajanja festivala je obustavljen. Vožnja od EXIT kampa do festivala se ne preporučuje. Zbog velikih gužvi na prilazu Petrovaradinskoj tvrđavi i nekoliko zatvorenih ulica u Petrovaradinu, vožnja može potrajati mnogo duže od pešačenja ili prevoza autobusom.

LOKERI

Ove godine posetiocima festivala na raspolaganju su lokeri male i srednje veličine, u kojima mogu ostaviti lične stvari, uz obezbeđenu struju. Loker se može iznajmiti na festivalu na centralnom Foodlandu na jedno veče ili tokom sve četiri festivalske večeri. 

PRVA POMOĆ

Na Exitu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba. U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima, postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata, postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba. U slučaju da je posetiocima potrebna bilo kakva pomoć, mogu se obratiti radnicima obezbeđenja u prepoznatljivim fluorescentnim prslucima.

PSIHOLOŠKA PODRŠKA

Štandovi za psihološku podršku posetiocima ove godine nalaziće  se na više lokacija – u EXIT kampu, na Foodland-u, ali i na OPENS State of EXIT zoni festivala. Cilj je da se posetiocima festivala pruži mesto za predah, podršku pri aktuelnim teškoćama i poverljiv razgovor.

EXIT UŽIVO

Na Facebook stranici i YouTube kanalu će biti emitovan live stream odabranih EXIT nastupa, a na Instagram i Flickr nalozima biće prikazana selekcija najboljih fotografija.

EXIT INFO PULTOVI

U svakom trenutku posetioci se mogu obratiti promoterima na jasno obeleženim EXIT info pultovima širom festivala.

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram