Meduza, Satori i Bajaga za savršeno otvaranje Sea Dance festivala!

Večeras ubrzavanje sa Maceo Plexom, Vojkom V, Tijanom T, Foxom & Surrealom!

„U momentu kada stigneš na Sea Dance, pomisliš – DA, OVO JE ŽIVOT! Samo na Balkanu se može videti takvo kolektivno plesanje i uživanje u muzici!“ – Satori

Veliko finale leta i kruna sezone, Sea Dance festival počeo je sinoć na plaži Buljarica kod Budve. Poseban dan, ove sezone dodat kako bi se pojačala festivalska ponuda, bio je nošen fantastičnim i izuzetno inspirisanim nastupima Meduze i Satorija, kao i velikana roka ovih prostora – Bajage i njegovih Instruktora. Hedlajneri su prve večeri biranim rečima govorili o lokaciji festivala, kao i o prilici da nastupaju pred brojnom publikom, jer je ovaj nastup jedan od retkih koji imaju ove godine. Više od 6.000 ljudi iz oko 30 zemalja sveta dočekalo je svitanje uz glavnu binu Sea Dance-a, smeštenu na pola metra od mora, a prava ludnica očekuje se večeras kad na Buljaricu stiže jedno od najvećih elektronskih imena današnjice Maceo Plex, praćen regionalnim muzičkim trendseterima – Tijanom T, Vojkom V, Foxom i Surrealom! Kako je i najavljeno, ulaz na festival bio je pod propisanim merama i kontrolom potrebnih kovid dokumenata, što je rigorozno sprovođeno kako bi se od festivalskog prostora napravila potpuno bezbedna zona. Uprkos dužem procesu organizacije ulaska, što je za neke značilo i brzo antigensko testiranje, na ulazima ni u jednom trenutku nisu zabeležena čekanja, niti gužve.

Sea Dance 2021 | Day 1 Highlights

Regionalna rok legenda Bajaga je sa svojim Instruktorima na Sea Dance doneo pravi rokenrol. Nad tirkiznom uvalom odjekivali su vanremenski hitovi ovih muzičkih majstora, a najemotivnije je bilo kada su u glas sa publikom pevali „Godine prolaze“, „Muzika na struju“, „Moji su drugovi“, „Tišina“, „Ti se ljubiš“ i „Plavi safir“. „Vremeplov zvani Bajaga i Instruktori plovi već punih 36 godina i ovo je jedno od najlepših mesta na koje je sleteo“, rekao je Bajaga tokom nastupa. Multitalentovani umetnik Satori doneo je magiju na otvaranje Sea Dance-a kroz svoj jedinstveni lajv nastup, satkan od emocija i etno-elektronskog zvuka. Publika je imala priliku da čuje numere sa njegovog nadolazećeg albuma “Vinča”, a najveću pažnju zadobile su obrade tradicionalnih narodnih pesama „Moj dilbere“ i „Đelem đelem“… Satori je izrazio oduševljenje što je deo Sea Dance festivala: „U momentu kada stigneš, pomisliš – DA, OVO JE ŽIVOT! Samo na Balkanu se može videti takvo kolektivno plesanje i uživanje u muzici“. Planetarno popularni producentski trojac Meduza, apsolutno oduševljeni lokacijom festivala, premijerno su predstavili jadranskoj obali svoj specifičan „Meduza sound“. Nastup su otvorili svojim novim remiksom pesme „Bad Habits“ od Eda Sheerana, dok su publiku do usijanja doveli festivalskim himnama kao što su „Piece of Your Heart“, „Lose Control“ i „Paradise“.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, koji je posetio otvaranje festivala, izjavio je da Sea Dance vidi kao „krunu uspešne turističke sezone“. „Ovo je događaj koji budi i afirmiše kosmopolitsku svest, mislim da će u publici biti prisutno više od 40 nacionalnosti. Radujemo se ovakvim događajima i nadamo se da će ovakvih sadržaja u Crnoj Gori biti sve više. Organizatori su sve uradili da se poštuju epidemiološke mere“, rekao je Abazović. Osnivač i direktor Exita i Sea Dance-a Dušan Kovačević istakao je da su pokazali da se čak i u pandemijskim uslovima festivali mogu održati, ako se epidemiološke mere sprovode rigorozno. „S Exitom smo razbili stigmu da su veliki događaji protivnici javnog zdravlja. Ovogodišnji festival je prilagođen pandemijskoj godini, ali smo istovremeno izuzetno zadovoljni interesovanjem stranih državljana i turista. Sea Dance festival je, kao i EXIT u Srbiji, pokrenuo kampanju za vakcinaciju, to je jako važna društvena aktivnost jer kod mladih postoji najveće nepoverenje prema vakcinisanju“, dodao je Kovačević.

Drugo veče Sea Dance festivala obećava podjednaku zabavu, uz predstavnike regionalne hip-hop scene i novi talas trep izvođača, kao i sam vrh svetske elektronske scene. Uvertiru za večerašnji program na Visa DANCE PARADISE powered by Budva Tourism Organisation of Budva Municipality bini u 20 sati napraviće deo Radio Katakomba ekipe, dok će u 21:25 stejdž preuzeti sarajevsko-francuska trep princeza Muha. Budvanski reperi Radio Katakomba bacaće rime od 22 časa, a uigrani tandem – trep guru Fox i njegov partner u gasu Surreal na scenu staje od 23 sata. U ponoć će svoj nastup početi maestralni Vojko V, nakon kojeg u 01:20 slede Raven TK b2b Proximus, dok će glavnu binu u 03:00 sata preuzeti jedan od najvećih elektronskih umetnika današnjice, Maceo Plex. Program će, nastupom od 05:00 zaokružiti Tijana T, bez sumnje jedna od najtalentovanijih di-džejeva ovih prostora s impresivnom internacionalnom karijerom.

Trećeg dana festivala, u subotu 28. avgusta, na glavnom stejdžu nastupiće Tale Of Us, Sajsi MC, Klinac, Ognjen i domaćini Audiostorm, P.S, O.G. feat Distortion i Necke, a poslednjeg festivalskog dana, u nedelju 29. avgusta, na Sea Dance stižu  Boris Brejcha, Topic, Ann Clue, Senidah, Who See, z++ i 84Bit.

U skladu s važećim epidemiološkim merama u Crnoj Gori, ulaz na festival će biti ograničen na one posetioce koji imaju dokaz da su primili najmanje jednu dozu vakcine protiv Kovida-19, ili negativan PRC test ne stariji od 72 sata, ili pozitivan nalaz PCR testa stariji od 14, a ne stariji od 180 dana (što je dokaz da je posetilac preležao Kovid-19), ili negativan brzi antigenski test BAT, ne stariji od 48 sati. Sea Dance je obezbedio posetiocima brze testove po povlašćenim cenama, u iznosu od pet evra. Testiranje će se obavljati na plaži Buljarica, ispred festivalskih kapija, do nedelje 29. avgusta. Radno vreme punktova je od 18:00 do 02:00, a testiranje se plaća na licu mesta. Testiranje plaćaju posetioci koji su kupili ulaznice, koji imaju pozivnice, odnosno besplatne ulaznice, kao i oni koji imaju VIP ulaznice ili VIP pozivnice, a sprovodiće ga medicinski radnici Doma zdravlja Podgorica.

Ulaznice dostupne na festivalskim kapijama

Cena četvorodnevnih kompleta festivalskih ulaznica za Sea Dance je 4.690 dinara, dok jednodnevne ulaznice posetioci mogu kupiti po ceni od 2.220 dinara. Sve ulaznice se mogu kupiti putem Gigstix prodajne mreže, a dostupne su i na festivalskim kapijama. Više informacija može se naći na zvaničnom sajtu festivala. Ulaznice kupljene za izdanje 2020. važe za ovogodišnji festival.

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram