Hot Since 82, vrelina koja nas pomera i tera na ples 

14.03.2023.

Retko kome karijera počne kao na filmu. Zamislite da ste na žurci, uređaji za puštanje muzike stanu, i vi, iako ne puštate muziku, da bi spasili sve, rešite da svoj telefon prikačite na zvučnike i pustite svoju nedovršenu traku. Pesma naravno dobije odličan feedback, svi krenu da se raspituju za nju, a samim tim i za vas. Ta pesma kasnije dobije ime „Let It Ride, postane veliki hit i himna Ibice, a momak koji ju je napravio, reši da svoje kršteno ime, Daley Padley, zameni za scensko – Hot Since 82.

Naravno, kako to obično biva, prvo ga je primetio Pete Tong i dao mu priliku da gostuje u njegovoj BBC emisiji, a nakon toga su njegove remikse prihvatale sve veće svetske face elektronske muzike. Najveći hit je svakako bio „Bigger Than Prince“, remiks trake Green Velveta. Za pet godina je od polu-anonimnog tipa kome treba podrška, preko žurki na Ibici i svim velikim svetskim festivalima, stigao do nominacije za producenta godine na Electronic Music Awards, a na DJ Awards poneo je titulu najboljeg tech house DJ-a. Malo li je?

Početkom 2020. izbacuje svoj najprihvaćeniji album „Recovery“, na kom ispituje granice elektronske muzike, uplovljava u melodičnije vode, a bizarna godina kakva je bila, zahtevala je da na videlo izađu emocije i priče koje je možda Daley Padley prikrivao iza plesne i žurkaste spoljašnosti. Na tom albumu sarađivao je sa  mnogim velikim imenima sa elektronske scene, među kojima su i Rudimental, Jamie Jones, Boy George i Miss Kittin.

Padley se ne zadovoljava samo klasičnom žurkom – ja sam na bini, vi dođete ispred, ja vrtim, vi đuskate, svima lepo. Ne, u njegovoj biografiji stoje i čuvene TAKEN žurke kojima je pomerio granice organizovanja party ludila. Naime, ljudi bi prvo dali konsenzus, a onda bi bukvalno bili kidnapovani i odvedeni na nepozanto mesto, gde traje Hot Since 82 žurka do ranog jutra. Oni koji su „proživeli“ ovu žurku kažu da su iskustva baš onakva kakva mislite – luda i nezaboravna. 

Nije stao samo na TAKEN žurkama, pa otud su oni srećniji (a i mi manje srećni pored Youtube ekrana) mogli da vide i uživaju i u njegovim Labyrinth žurkama, na Cercle ludilu u Dubrovniku, ali i na piratskim brodovima koji su kružili oko omiljene mu Ibice. Kad vidimo koliko mu je stalo do koncepta i drugačije zabave, raduje nas što ćemo u kratkom vremenskom roku imati priliku čak dva puta da ga vidimo. 

Dašak latina i afro zvuka u njegovoj regularnoj house vožnjici svakako je zanimljv novi začin u njegovoj karijeri. Možda nam malo fali emotivni rolerkoster na koji nas je navikao na prethodnom albumu. Ali, svakako, đuskaćemo svi zajedno uz njegove nove i stare stvari u subotu, 25. marta, u Glavnom Hangaru Luke Beograd, na velikoj EXIT Dance Arena Belgrade Takeover žurci, koja će biti zagrevanje za jedno od najjačih izdanja ikada Exitove mts Dance Arene

Miloš Dašić

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram