Disco house zvezda Folamour vraća se u Beograd

08.02.2022.

Nakon neverovatne žurke u Barutani, eksplozije pozitivne energije i maestralnog DJ seta koji je vratio disco na velika vrata u naš grad i izmamio ovacije publike, Folamour – disco house viralna atrakcija vraća se u Beograd u subotu 12. marta, kada će „zapaliti“ dancefloor novog Hangara Luke Beograd i obojiti ga svojim jedinstvenim muzičkim stilom i letnjim, sunčanim vibracijama.

Podršku će mu pružiti miljenici lokalne klupske publike – Kristijan Molnar koji je poznat po svojim allnighterima, radijskoj emisiji, ali i po tome što se u njegovim setovima može čuti širok spektar muzike, od sporijih srceprajućih traka do plesne muzike i Luton mladi DJ u usponu, čiji se energični setovi baziraju na različitim stilovima house muzike.

Francuski muzičar Folamour postao je nova house senzacija, a pozicionirao se kao jedan od najperspektivnijih izvođača svoje generacije nakon tri hvaljena albuma i sada već legendarnog Boiler room seta.  

Kada govori o svom zvuku, ističe da se sa godinama promenio i postao organskiji. „To se može osetiti u onome što sviram i šta stvaram. Više me zanimaju snimljeni, pravi instrumenti, gudači, duvački instrumenti, gitare, bubnjevi i bas. Takav zvuk želim da podelim sa svetom.“ rekao je Folamour i dodao da mu je omiljena numera koja je obeležila prošlu letnju sezonu Casiopepe – „Floofy“.

Folamourova muzička pozadina veoma je raznovrsna i puna ostvarenja. Formalno muzičko obrazovanje stekao je svirajući bubnjeve, bas, gitaru i perkusije. Radio je sa Nacionalnim orkestrom iz Liona i bio uključen u širok spektar projekata, koji se kreću od popa do jazza. Kao rezultat toga, njegova muzika uvek je prožeta bogatim muzičkim stvaralaštvom, što njegov rad čini romantičnim, poetičnim i veoma emotivnim. On je izvođač koji crpi inspiraciju iz osnovnih vrednosti klasičnog housa, funka i disca, dodajući svoju specifičnu notu originalnosti.

Folamourova maestralna produkcija može se čuti na najraznovrsnijim događajima i lokacijama, a objavljena je za veliki broj izdavačkih kuća, od All City do Classic i Church do Glitterbox, kao i za njegov lejbl FHUO Records.

Prvi album „Umami” objavio je 2017, a usledio je i „Ordinary Drugs” dve godine kasnije, koji predstavlja još jednu ljubavnu priču koja usrećuje duše slušalaca. Njegovo poslednje i najobuhvatnije ostvarenje „The Journey” ugledalo je svetlost dana u junu prošle godine, koje jasno daje do znanja da se radi o inovativnom muzičkom pristupu. Sastavljen od dvanaest pesama koje jedna za drugom pričaju priču o Folamourovom muzičkom sazrevanju i pristupanju umetnosti iz više različitih uglova – „The Journey“ je više od klasične produkcije elektronske muzike. Pored preovladavajućih disco sintova, atmosferu stvara i pregršt raznoraznih instrumenata kao i izoštren fokus na vokalima koji dokazuje da je Folamour pre svega elegantni kompozitor. Ovakav pristup stvaralaštvu i album kao delo ostaviće dubok trag u svetskoj biblioteci muzike i pronaći mnogo ušiju koje će uživati u poletnom i melanholičnom zvuku.

U prodaji su regularne ulaznice po ceni od 1190 dinara, kao i ulaznice za specijalnu „friendly zonu“ po ceni od 1990 dinara, putem Cooltix onlajn platforme.

Folamour at Barutana 2021 aftermovie

Slične vesti

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram