fbpx

Dark techno, muzika koja priča priče – Charlotte de Witte

Uvek je postojala ta mračna strana elektronske muzike, a Charlotte de Witte je jedna od najboljih u prikazivanju iste. Rođena u malom gradu u Belgiji, muzikom je počela da se bavi u svojoj sedamnaestoj godini života pod pseudonimom Raving George. Odrasla uz bogatu Belgijsku EDM scenu, otkrila je da dark muzika sadrži mnogo više emocije. 

Dok pušta muziku na setovima, trudi se da dotakne publiku i ispriča priču koju će, uz dobar provod, pamtiti. Zadovoljstvo joj je da pušta muziku i pokreće masu, kako na velikom festivalu, tako i u malom underground klubu. 

Sada već svetski DJ, sa svojih nepunih devetnaest godina pobedila je na takmičenju za izvođača koji će otvoriti Tomorrowland. Tada nije bilo mnogo publike, ali je za nju to bila velika prilika, pogotovo u to vreme. Muzika koju su puštali na main stage-u je više komercijalnog karaktera a ono što je ona puštala znatno se razlikovalo od toga. Do sada je na main stage-u Tomorrowland-a nastupala dva puta, a poslednje dve godine je imala i svoj stage.

Kada se posvetila produkciji, pokazala je da je, kao i za miksetom, veliki talenat. Dok su njeni DJ setovi imali za cilj pokretanje mase, muzika koju je stvarala u studiju dala joj je priliku da otkrije drugu stranu techna – priliku za smanjivanje BPM i podizanje atmosfere. 

„Kada sam na setu, uglavnom će to biti tehno – tvrd, mračan i agresivan. Ali kada sam u studiju volim da mešam stvari. Tako da ću i dalje praviti klubske numere, no tada ima mnogo muzike koja je sporija i to joj daje težinu. Stvaranje muzike daje mi šansu da se uključim u emocionalnu stranu elektronske muzike koju volim. Muzika koja ima melanholičnu stranu, čini mi se toliko zanimljivom, bilo da sam na setu, u studiju ili kod kuće.“ – rekla je de Witte u jednom od intervjua. 

Osnovala je KNTXT kako bi obeležila žurke i radio emisije. Izazov KNTXT je podržavanje novih izvođača. Kroz organizaciju žele da urade najbolji mogući posao kako bi izvođači mogli da imaju lepo i umetničko delo. Takođe, njihova sreća joj je najveća nagrada. 

Charlotte se trudi da održava normalan život, veoma joj je bitan san, trudi se da spava dovoljno. Mnogo voli hranu – veliki je gurman. Na twitter nalogu je napisala „love food“ u biografiji, kako bi svoju ljubav prema hrani i simbolično obeležila. Kineska i italijanska kuhinja su joj omiljene. Obožava da sluša Bittlse. 

U 2019. godini održala je preko 130 setova širom sveta. Prošle godine je izbacila tri EP i objavila je još jedan u februaru ove godine. Uradila je dva remixa pesme „Hold That Sucker Down“ od Jerome Isma-Ae’s, jedan je rave mix a drugi je trance mix. 

U Srbiji je prvi put nastupala 2017. godine na Exit festivalu na Fuse stage-u. Novi Sad je posetila i prošle godine, ali na stage-u Dance Arene. Takođe, nastupala je i na Central Dance Event-u u Beogradu. Nadamo se da ćemo je uskoro opet ugostiti u Srbiji!

Pisala: Andrijana Stojanović

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *