Mon. Feb 17th, 2020

Festivals in Serbia

One place. All festivals.

CamelPhat u Barutani ovog septembra

2 min read

Aktuelni svetski house dvojac CamelPhat, prepoznatljivi po ultimativnom hitu „Cola“ koji je osvojio plesne podijume širom sveta i radijske stanice, nastupiće u petak 20. septembra među zidinama Barutane.

CamelPhat su se kao di-džejevi dokazali u toku studija muzičke dinamike, mnogo pre nego što su krenuli sa sopstvenom produkcijom. Oni stvaraju autentičnu, bezvremenu house muziku. Uživaju podršku drugih di-džejeva od svog prvog izdanja 2010. godine, koja je sve veća i veća iz godine u godinu. Adam BeyerAdana TwinsAnnie MacCarl CoxDanny HowardEric PrydzErick MorrilloGorgon CityGroove ArmadaHot since 82HuxleyMark KnightMKPete TongRiva StarrSashaSonny FoderaTiga i The Disciples su samo neki od vrhunskih di-džejeva koji su puštali njihovu muziku punu emocija, jakih bas linija i laganih synth zvukova.

Njihove numere se mogu čuti svuda, od velikih izdavačkih kuća do najuglednijih andergraund lejblova, CamelPhat-ova raznovrsnost i bezvremene big room house trake imaju svoje mesto na velikoj internacionalnoj house i tech sceni.

Karijera dua CamelPhat je naglo napredovala 2014. godine, kada su njihove numere „The Act“ i „Paradigm“ dostigle vrh Buzz Chart-a. Sledeće godine, „Constellations“ je ponovila isto, traka koja je proglašena himnom Ibice te godine, i s razlogom se mogla čuti na svakom ćošku „belog ostrva“. Iste godine su imali premijerne internacionalne i festivalske nastupe, a Pete Tongih je proglasio za breakthrough act 2015. godine. Naredne, 2016. godine, Danny Howard proglasio je „Trip“ za najbolju traku letnjih festivala, dok ju je Annie Mac premijerno pustila na BBC Radio 1 kao specijalni hit.

Nakon ovih sjajnih izdanja usledili su vrhunski remiksi koje su radili za MKFoxesBillonRobosonicSeinabo Sey4Tunne500Illyus & BarrientosTCTSYoko OnoKidnap KidTCTS i mnoge druge. Radili su u svim velikim svetskim klubovima kao što su FabricMinistryRainbowAmnesiaPachaSpace i drugi.

Svakako njihova najpoznatija numera je „Cola“, koju su izdali sa Elderbrook-om 2017. godine za izdavačku kuću Defected Records. Bila je broj jedan na Bilbordovoj listi Dance Club Songs. Takođe je nominovana za čuveni Gremi u kategoriji Najbolje dance izdanje 2018. godine.

Ove godine imali su uspešno izdanje sa Alan-om Fitzpatrick-om na njegovom lejblu We Are The Brave, a njihovu traku „Breathe“ remiksovao je čuveni Eric Prydz. Nema sumnje da CamelPhat ne nameravaju da uspore, čak suprotno.

Source: Blender

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *